Landon CURRIE uit Canada tekent als libero

<p>Foto&rsquo;s @ Golden Bears Volleyball (CAN)</p>

VC GREENYARD Maaseik stond voor een grote uitdaging om op heel korte termijn een waardige vervanger te vinden voor Martin PERIN.

Met de Canadese international Landon CURRIE, (°16/10/1999) heeft de club daarvoor een geschikte topper gevonden.

De 1m75 grote Currie komt uit Vernon, in het westen van Canada. Hij startte zijn volleybalcarrière bij TRU WolfPack uit Kamloops en zocht het snel hogerop bij de Golden Bears van de University of Alberta in Edmonton. Het voorbije seizoen was hij actief bij het Franse Nice Volley-Ball Eagles.

Op de Pan American Cup U21 van 2019 werd CURRIE uitgeroepen tot beste libero en vorig jaar veroverde hij met de Canadese nationale ploeg een zilveren medaille op de NORCECA Championships (de Noord- en Midden-Amerikaanse kampioenschappen).

In oktober maakte Currie ook deel uit van het team dat in het Chinese Xi’An de kwalificatie afdwong voor de Olympische Spelen ten koste van onze Red Dragons.

De administratieve formaliteiten zijn in gang gezet en we verwachten Landon deze week nog in Maaseik, klaar om deel te nemen aan de komende play-offs.

We willen ook Martin PERIN uitdrukkelijk bedanken voor zijn onvoorwaardelijke inzet, zowel bij Waremme Volley als bij ons VC GREENYARD Maaseik. Zijn bijdrage zal niet vergeten worden.

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be